sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Barcelona meidän silmin!



Tosiaan, kävimme pääsiäisen pyhien aikana Barcelonassa reissulla perjantaista tiistaihin. Matka oli kaikin puolin onnistunut, ja kohde oli kyllä niin kiva, kuin osasin odottaa. Mä en enää viitsi laittaa kovinkaan isoja odotuksia kaupunkilomille, sillä en ole niin kaupunkilaistyttö kuin voisi kuvitella. Mun mieli lepää yleensä paremmin poissa ihmisvilinästä ja luonnon keskellä. Silti välillä on kiva käydä vähän katsomassa maailman isoja kaupunkeja ja tällä kertaa kurkistimme etelä-eurooppalaiseen menoon.

Mitä Barcelona oli meidän silmissä?

Ruokaa

Ruoka oli hyvää ja sitä oli paljon! Aluksi oltiin huumassa tapaksista, erityisesti niistä pinchoksista, jotka ovat tapaksia koottuna pienen leivän päälle. Niitä oli joka paikassa. Hinta oli euron kappale normaalisti, ja niitä sai illan aikana hakea tiskiltä. Tosi kätevä tapa syödä oman nälän verran - tai helposti myös sen yli ;)

Nautimme myös muista aterioista, kuten paellasta, jätskistä, sushista ja viimeisenä iltana kävimme arabialaisessa ravintolassa syömässä älyttömän hyvää kanaa ja falafeliä hummusten ja tahnojen kanssa. Tosi herkkua! Ruokatarjonta oli hyvää, mutta ruoka ei ollut älyttömän halpaa. Viini sen sijaan oli näin suomalaiselle melkein kuin ilmaista. Lasi viiniä maksoi noin 1,5-2 euroa lasillisesta. Myös sangriaa tuli nautittua, olihan se pakko!

Hotellimme oli ihanalla sijainnilla, kun lähellä oli paikallisten suosima kävelykatu ihanine ravintoloineen. Myös hotellin aamupala oli todella hyvä.







Kiertelyä

Barcelonassa oli liikaa väkeä, kuten alla olevasta Ramblasin kuvasta näkyy. Muuten kaupunki oli ihana ja outo - voiko oikeasti olla liukuportaat keskellä kaupunkia? Näemmä voi. Tunnelma oli kiva ja lämmin, metro pelasi, nähtävää oli sopivasti. Betonia pääsi karkuun puistoihin, joita onneksi oli myös meidän hotellin lähellä. Kiersimme toki perusnähtävyydet, mutta parasta oli kuitenkin kävellä paikallisten suosimia katuja pitkin. Autot olivat liimautuneet toisiinsa kapeilla kujilla.


Kuuluisa kauppahalli Boqueria 




Joutenoloa

Parasta lomassa oli kuitenkin joutenolo ja auringosta nautiskelu. Nautimme kevätkeleistä ja auringosta täysin rinnoin. Satanut ei ollenkaan ja kelit suosi muutenkin. Barcelonassa oli noin 15-18 astetta pääsiäisenä. Auringossa oli ihanan lämmin, vähän kuin Suomen kesäkeli. Luimme kirjoja puistoissa, istuimme aina välillä alas katselemaan kaupungin menoa ja kävimme aamulenkillä rannalla. Aivan mahtavaa siis!




Koko reissun kohokohta oli kuitenkin meidän vaellus Montserratilla, josta teen aivan oman postauksensa.  Barcelonassa oli niin paljon porukkaa, että oli ihana päästä päiväksi vähän maalaismaisemiin, tai no, vuoristomaisemiin aivan huikeiden näkymien keskelle. Mutta kaiken kaikkiaan ymmärrän täysin, miksi Barcelonasta pidetään niin paljon!

Oletko sinä käynyt Barcelonassa? Kuuluko se sinun tuleviin matkakohteisiin? Tykkäätkö kaupunkilomista? 

16 kommenttia:

  1. Kaupunkilomat on ehdottomasti mun juttu verrattuna esimerkiksi rantalomiin. Barcelonassa en ole vielä käynyt, mutta tavoite olisi päästä käymään lähitulevaisuudessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, Barcelonassa voi kesällä yhdistää molemmat ;) Suosittelen sulle sitten ehdottomasti kyllä käymistä Barcelonassa, nähtävää ja ihmeteltävää meinaan riitti :)

      Poista
  2. Ah, Barcelona! <3 No sä tiedät mitä mieltä olen siitä kaupungista! <3 Mulla ehkä rakkaus Barcelonaan on kehittynyt vähitellen, samalla tavalla kuin Nykkiin. Kun ne oppii tuntemaan vielä paremmin niin niissä on joku sellainen kotoisa fiilis, jota suosikkikaupungit vaatiikiin! Ihanaa, että teillä oli onnistunut reissu ja kelit suosi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyl mä taidan tietää ;) <3 Jep, syvempi rakkaus kaupunkiin syntyy varmasti vasta, kun paikan tuntee paremmin. Kyllä mä voisin uudestaan lähteä. Ainoa miinus oli ihmispaljous ja se, että laukusta piti pitää kovaa huolta. Suomessa huolettomuus ja luotto ihmisiin on niin paljon suurempaa ja se on ihanaa :) Mutta loma oli onnistunut ja keli just passeli kaupunkilomailuun!!

      Poista
  3. Kuulosti varsin onnistuneelta lomalta! Ihana toi viimeinen kuva :) Barcelona kiinnostaisi ehdottomasti matkakohteena! Vielä en ole sinne päässyt käymään mutta tarkoitus olisi jonain päivänä.

    Mä tykkään tosi paljon kaupunkilomista, mutta nimenomaan Euroopassa. Sen sijaan Aasiassa tykkään olla enemmän pienissä paikoissa, koska Aasian kaupungit on usein iian hektisiä. Eli riippuu maanosasta :) Euroopan kaupunkilomissa on parasta juurikin noi sun otsikoimat asiat, eli syöminen, ympäriinsä tallustelu ja sopivan rennosti ottaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä tosi onnistunut irtiotto :)! Mene ihmeessä Barcelonaan joskus, siellä riittää ihmeteltävää!

      Hih, mä uskon että jossain Aasiassa en kyllä tykkäis, nehän on ihan hullun isoja kaupunkeja siellä. Kuumuus, kosteus ja hektisyys - huh, ei sovi mulle. ;) Euroopassa on kyllä ihania kaupunkeja, ja usein luontoakin löytyy läheltä, jos sitäkin kaipaa :)

      Poista
  4. Olipa ihana päästä kurkkaamaan Barcelonaa teidän(kin) silmin! :) Ja samaa mieltä Hannan kanssa - ihana tuo alin kuva. Voisiko aidompaa lomafiilistä ollakaan ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oliko yhtään samanlainen kuin teidän silmin? ;) Jep, siinä kyllä oli rento fiilis ja välittyi kuvaankin <3

      Poista
  5. Voi ihanuus noita kuvia! Ihania fiilistelyjä, odottelen innolla myös vuoren valloitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, oli kyllä ihanaa, ja se vuoriseikkailu oli kyllä kaikkeist paras! <3

      Poista
  6. Mä olen kerran käynyt Barcelonassa ja tykkäsin myös hyvästä ruuasta aivan älyttömästi. Lempparini oli "kauppahalli", jossa oli niin ihania hedelmiä, juustoja, kinkkuja ja oliiveja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppahalli oli munkin mieleeni, vaikka siellä oli ihan jumalattomasti väkeä!! Huh. Hedelmät ja etenkin ne mehut oli hullun hyviä :)

      Poista
  7. Oi Barcelona! Itse tykästyin kauniiseen kaupunkiin mielettömästi aikanaan, oli myös sopiva yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa :) tosi kiva että oli onnistunut reissu! Tosi ihania kuviakin, etenkin tuo viimeinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Barcelona oli kyl kaunis, erikoinen ja jännä :) Kiva tunnelma! Me ei päästy rantaloman makuun, kun ei ollut hellettä. Tosin nyt jaksoi kierrellä paremmin paikkoja läpi :) Heh, tohon viimeiseen kuvaan kiteytyy kyllä lomafiilis <3!

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)