sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Liikuntaa ja rentoilua sulassa sovussa

Kiitos paljon kommenteista viime postaukseen! Teiltä tuli paljon hyviä ajatuksia, ja moni oli kanssani samaa mieltä. Kiva kun jaoitte ajatuksia kanssani. Vastailen niihin ajan kanssa myöhemmin! Tulin vain nopeasti kertomaan viikonlopun ihanista menoista. Oli meinaan kivan sporttinen ja rento viikonloppu sopivassa suhteessa. Tämä palautumisjakso maratonilta on ihanaa aikaa, kun saa kevyesti nauttia liikkumisesta ja näistä viimeisistä syksyisistä keleistä ennen harmaata loskakautta. Vaikka esimerkiksi tänään ei sää ollut Helsingissä otollisin, niin ainakin luonto on edelleen värikäs ja kaunis. Tosin huomaan, että lähes kaikki lehdet alkaa olla pudonnut maahan. Sieltä se talvi tulee.

Perjantaina nautin lepopäivästä itseni hemmottelulla, kun kävin työpäivän jälkeen pitkästä aikaa kampaajalla. Lyhensin vain hiuksia, mutta omaan silmään muutos oli silti suuri, kun pääsin ylikasvaneesta reuhkasta ja tuhathaaraisista eroon. Jes! Kampaajalta suuntasin ystävien luokse, jossa pelattiin taas kerran lautapelejä! Tällä kertaa vuorossa oli seurapelityyppinen The Resistance: Avalon, jossa yritetään huijata toisia parhaan mukaan. Lautapelit on ihanaa vastapainoa liikunnalle, ja mielestäni oivallinen tapa viettää aikaa ystävien kanssa. Olenkin onnekas, kun ystäväpiirini on tämän suhteen todella aktiivinen. Tykkäättekö te pelailla lautapelejä?


Kiitos Karoliinalle kuvasta

 Lauantaina palasin taas liikunnan pariin, kun vuorossa oli blogilenkki! Loppujen lopuksi mukaan lähti lisäkseni kolme innokasta polkujuoksijaa. Harmi, että pari perui ihan viime hetkellä flunssan vuoksi, ja joillekin kiinnostuneille ei tämä ajankohta sopinut. Saimme kuitenkin Karkin, Annan ja Tiinan kanssa tehtyä kivan rauhallisen tutustumisen polkujuoksuun. Tosin allekirjoittaneen kartanlukutaidot karkasivat jossain vaiheessa käsistä, ja tuli pieni lisäys suunniteltuun reittiin. Lopulta taivalsimme 11,5 kilometriä Pirttimäen polkuja pitkin. Tytöt pääsivät todellakin tutustumaan polkujuoksuun vaihtelevassa maastossa välillä kävellen, välillä hökäten ja myös niitä mäkiä kiiveten. Matkalla oli myös lajiin kuuluvia vaikeita kohtia, kuten ojan ylityksiä joko hyppäämällä tai liukkaita puita pitkin mentäen, märkiä suokohtia sekä kivikkoisia polkuja. Hienosti kaikki kuitenkin selvisivät lenkistä ja saimme tosiaan nauttia upeasta nollakelistä kauniissa metsässä. Ei varmaan ketään ollut harmissaan, että lenkki vähän venyi. Ulkoilmaa ei voi saada liikaa! Kiitos todella paljon osallistujille, oli ilo vetää tämä lenkki! Sen verran hymyssä suin kaikki lähtivät kotiin, joten päätin, että aion pitää jatkossakin näitä blogilenkkejä! Joten olkaa kuulolla! Nämä lenkit sopivat kaikille!! Saa toivoa ajankohtaa kommenttiboksissa seuraavalle lenkille ;)



Tyypillinen "polkujuoksueste" :)

Tänään heräsinkin sateen ropinaan! Olin jo kauan sitten miettinyt, että tänään olisi suunnistuspäivä, koska rastit olisivat todella lähellä kotiani eli pyörämatkan päässä, ja kun nämä ovat muutenkin kauden viimeiset rastit, jotka omiin aikatauluihin sopii. Ei sitä tosiaan voinut ajatellakaan jättävänsä välistä, vaan urhollisesti lähdettiin Kimmon kanssa kohti suunnistuspaikkaa sateesta huolimatta. Oikeastaan vain menomatkalla huomasin sateen ja etenkin tuulen, kun se tuli vasten naamaa pyöräillessä. Suunnistaessa ei ollut mitään ongelmia sateen kanssa. Mun täytyy sanoa, että mä oikeastasn nautin tänään hurjan paljon suunnistamisesta. Rata oli aika helppo, ilma oli raikas ja jalat mukavan kevyet! Oli ihanaa antaa vain flow'n ja fiiliksen viedä eteenpäin, ja oikeastaan rata loppuikin liian lyhyeen. Olisi sittenkin kannattanut ottaa pidempi rata, säästä huolimatta. Suunnistaessa ei sadetta huomannut, ja tulipa lätäköihin ja kosteikkoihin mentyä varomatta, kun kengät kastuivat joka tapauksessa. Kotona odotti ajastuksella lämmennyt sauna, mitä luksusta, ja mikä sunnuntai! Ja päivä oli oikeasti vasta aluillaan! Siistiä :)



Suunnistuksen jälkeen suuntasin kahden ystäväni kanssa I love me -messuille, jotka käsittivät ainakin terveys ja kauneus -puolet. Eniten minua kiinnosti maistiaiset ja siis eri terveystuotteiden valmistajat ja urheiluaiheiset ständit. Messuilla oli loppujen lopuksi ihan kivasti katseltavaa, ja kotiinviemisiksi tarttui mukaan lähinnä teetä ja pari Cocovin pussia. Mielenkiintoinen uutuus oli Lidlin lisäravinnetuotteet. Niihin kannattaa tutustua. Messujen jälkeen valmistettiin kotona kunnon hampurilaisateriat. Kaikki on viimisen päälle itsetehtyä; hampparisämpylät, pihvit ja coleslaw. Hyvän ja terveellisen coleslaw-salaatin valmistan muuten turkkilaiseen jugurttiin. Ei tarvita kuin porkkanaa, kaalia, jugurttia ja vähän mausteita. Ei kaiken hyvän tarvitse olla epäterveellistä! ...tosin sämpylät olivat sitten aivan höttöjauhoista tehtyä, mutta kerrankos sitä sunnuntaina, eikö?! 


Mitenkäs teidän viikonloppu meni? Sopivasti liikkuen ja rentoillen sulassa sovussa, kenties? Kävikö joku muu messuilla? Mikä oli teidän lemppari siellä?

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!!

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta sun viikonloppu! Mä kävin eilen ekalla lenkillä maran jälkeen ja tänään hierojalla. Lisäksi tosiaan käytiin katsomassa miehen säbäpeliä Porvoossa. Ollaan hengailtu perheen kanssa, syyslomalla kun ollaan :). Olis tosiaan kiva päästä teidän kanssa polkujuoksemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kivalta kuulostaa kyllä sunkin viikonloppus! :) Sopivasti liikuntaa ja rentoilua. Voi säbä, munkin tarttis jotain peliä mennä taas kattoo! Millä tasolla sun mies pelaa? ;)

      Ens kerralla tuut lenkille mukaan!

      Poista
    2. Ne on nyt ekaa kautta kolmosessa. Ihan ei oo putkeen nää ekat pelit menneet, mutta eiköhän se siitä :).

      Poista
    3. Heh, eiköhän se siitä, kun tottuu kovempaan menoon sarjaporrasta ylempänä ;)

      Poista
  2. mä oon vieläkin flunssassa,tai nyt se vissiin kunnolla iskikin.uskaltauduin tänään rauhaisalle kävelylle puolitoista tuntia oli kuitenkin liikaa,ja tuntuu,etten palaudu millään..olo taas kurja..saa nähdä pääsenkö töihin aamulla. muuten oon ottanut rauhassa ja tehnyt lihiksiä ja ollut vaan,oottelen innolla seuraavaa yhteislenkkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, onpas kurjaa! :/ Täytyy vaan levätä, niin lähtee flunssa pois! Seuraava lenkki tulee taas pian! :)

      Poista
  3. Ihana viikonloppu sullakin ollut!! :) Ja kiitos vielä eilisestä, oli kyllä niin kivaa, kuten mun postauksessa hehkutinkin! Mukana siis jatkossakin ihan varmasti! Mun viikonloppuun on mahtunut juoksua, bileitä, brunssia, Iloveme-messuja, kavereiden kanssa sushi-ilta, ratsastuskisat, saunomista ja paljon naurua. Ihan täydellinen viikonloppu siis <3 Ja nam…toi hamppari ja coleslaw..kuola valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sä oot ehtinyt PALJON viikonlopun aikana, huhhuh! :) Oli kyllä ihana viikonloppu, kun oli koti-iltaa ja peli-iltaa, lenkkiä ja messuja! Hyvästä ruuasta puhumattakaan! :) Yhteislenkki oli kuitenkin kaikkein super, se oli niin kivaa, että on otettava uusiksi! :)

      Poista
  4. Mäkin olin tänään suunnistamassa, varmaan oltiin samoilla rasteilla! Mä lähdin B-radalle, mutta huomasin pian, että pää ja jalat olivat lauantain liikunnoista väsyneet. Askel oli raskas ja parilla rastilla meinasin pummata, tosin onneksi tajusin molemmat tilanteet aika pian, joten en ehtinyt pahasti vikaan. Mutta vaikka suunnistus ei mennyt ihan putkeen ja sää oli mitä oli, metsässä raikkaassa ilmassa oli silti kiva ulkoilla :) Kotiin päästyäni oli sitten rentoilun vuoro puolukkapiirakkaa leipoen ja syöden.

    Ja minäkin ilmoittaudun polkulenkeistä kiinnostuneiden listalle (jos tällaiset satunnaisesti kommentoivat lukijat ovat tervetulleita :) )!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, todennäköisesti samoilla rasteilla :P Pääasia, että oli kuitenkin kivaa olla ulkona rasteilla, tuosta kelistä huolimatta. Mua harmittaa vähän, kun otin lyhyen radan kun pelkäsin sadetta.. todellisuudessa suunnistaessa sitä ei huomannut ollenkaan! :) Nam, puolukkapiirakkaa!

      Tottakai olet tervetullut seuraavalle lenkille! :) Ajattelin ehkä noita samoja maastoja, joissa sunnuntaina oli suunnistus.

      Poista
  5. Aivan loistavalle kuulostaa sun viikonloppu :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos vielä yhteislenkistä, oli kyllä kivaa! Nyt on paljon pienempi kynnys lähteä uudestaan poluille juoksemaan. Mulla on kyllä ollut takareidet kipeänä lenkistä, mutta sillain hyvällä tavalla. :)
    Oon paljon selannut tätä sun blogia ja kahlannut läpi vanhoja postauksia ja vieläkin jäi luettavaa! :) Mutta täytyy sanoa että olet ihan huikee! Mitä kaikkea oletkaan tehnyt ja saavuttanut urheilun parissa! Niin inspiroivaa luettavaa. Suunnistus alkoi kiinnostamaan todella paljon, vaikka inhosin sitä koulussa! :) Taidankin lähteä vielä tänä syksynä kiintorasteille kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit :) Ja loistavaa, että nyt uskallat mennä yksinkin polkujuoksulenkille! Ei ihme, että takareidet ovat kipeät, koska kyllä tuolla jonkun verran mäkiäkin riitti ;) Kiva että oot tutustunut blogiin, ja vitsit, miten ihania sanoja! Kiitos!! Suunnistus on vienyt mut ihan mennessään, ja polkujuoksu on varmasti seurausta siitä! Kiintorastit on helppo tapa aloittaa suunnistus - ensi vuonna sitten kuntorasteille ;)

      Poista
  7. Ooh, oon niin pahoillani, etten asu Hesassa. Haluaisin myös mukaan blogilenkeille :) ehkä joku kerta päräyttää täältä Turusta messiin... Mäkin tykkään lautapeleistä. Niitä tulee pelattua lähinnä kesällä mökille ja joskus talvisin viikonloppuina. Mulle urheilun vastapainona on käsillä näprääminen. Rakastan kutomista ja virkkaamista. Uusin innostukseni on korujen tekeminen. Pitääkin joskus esitellä sitä puolta myös blogissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, blogilenkki goes Turku joku kerta ;) Oij, mä oon surkea näpräämään käsitöitä, mutta esittele sä ihmeessä sun tekeleitä. On aina kiva tietää, mitä muuta ihmiset tekee, kuin juoksee :)

      Poista
  8. Mäki tahon joku kerta mukaan! :)

    VastaaPoista
  9. Polkujuoksu on parasta, kiva että sait houkuteltua uusia harrastajia lajin pariin :)

    http://outdoorathletics.fi/hnc/ Ootko kuullut tästä? Kylläpä näitä mielenkiintoisia tapahtumia on valtavasti :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aivan, ihana kun voi innostaa muitakin hienon lajimuodon pariin :)

      Joo, löysin tuon kans eilen! Tähän ekaan osakilpailuun en pääse, mutta seuraaviin saatan mennäkin! Kitos kun linkkasit ;)

      Ihanaa, kun löytyy suunnistustapahtumia vielä kauden ulkopuolellekin! :)

      Poista
  10. Mä en kyllä osaa käyttää tätä kommentointimahdollisuutta ollenkaan, kun olen nyt kaksi kertaa yrittänyt kirjoittaa kommentteja ja molemmat on hävinneet jonnekin :D Piti sanoa, että oli kivaa lukea teidän lenkistä, vaikka harmillisesti en itse päässyt sen flunssan takia mukaan (nenä vuotaa vieläkin niin, että hyvä kun ehtii niistämiseltä kirjoittaa, pah!). Jos yhteislenkkejä vielä tulee ja aika sopii, niin minäkin olen kiinnostunut osallistumaan toiste!

    T: (toinen) Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi :/ Mullakin on välillä käynyt noin. Nyt yleensä kopioinkin tekstini leikepöydälle, ennen kuin painan lähetä-nappia.

      Kiva kuulla, ja harmi tosiaan, että tulit flunssaan! Mut ehdottomasti tuut seuraavaksi mukaan taas! :)

      Poista

Kommentoi on bloggaamisen suola. Arvostan jättämääsi kommenttia suuresti :)